Promotie

Informatie van Groen Kennisnet 
Bronnen promotie en bloembollen 

iBulb
Op het gebied van promotie zorgt iBulb voor de wereldwijde PR- en advertentiecampagnes om het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bol-op-pot te stimuleren. De marktsegmenten waar iBulb activiteiten voor ontwikkelt en uitvoert zijn:
Droogverkoop: bloembollen die door de consument gekocht worden voor tuingebruik en bloembollen die gebruikt worden in de openbare ruimten zoals parken, rotondes en bermen langs wegen.
Broeierij: bloembollen die verkocht worden aan professionele afnemers in het buitenland, die de bollen gebruiken voor de productie van bolbloemen en bol-op-pot. Daarbij is onderscheid te maken tussen de voorjaarsbloeiende gewassen (tulpen, narcissen, hyacinten) en zomerbloeiende gewassen (lelie, irissen, calla’s, gladiolen).
 
Keukenhof
De Keukenhof is niet voor niets hét mooiste lentepark ter wereld! De 7 miljoen bloembollen die zorgvuldig door de tuinmannen worden geplant, zorgen voor ruim 32 hectare aan bloemen in het voorjaar. Gedurende acht weken vanaf eind maart is dit alles te bewonderen in Lisse. Daarnaast zijn er  wisselende bloemenshows in de kassen met dagelijks bloemschikdemonstraties.
 
Hortus bulborum
De stichting Hortus Bulborum in Limmen (NH) beheert de enige tuin ter wereld, waar inmiddels meer dan 4000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld en daarmee uniek is in zijn soort. Bijzonder aan deze museumtuin, die overigens ook een interessante genenbank is, is dat er tevens honderden oude soorten te zien zijn, van vóór 1900, die niet of nauwelijks meer commercieel worden gekweekt. De oudste tulpensoorten stammen uit de zestiende eeuw. Legendarische tulpen als 'Duc van Tol' (1595) en 'Zomerschoon' (1620) waren razend populair tijdens de zg. Tulpomanie periode.
 
Bloemencorso Bollenstreek
Het allereerste Bloemencorso van de Bollenstreek dateert uit 1947 en daarbij was het Willem Warmenhoven, een amarylliskweker uit Hillegom, die de bedenker is van de allereerste volwassen praalwagen in de vorm van een walvis. Op een krakkemikkig vrachtwagentje werd een vorm opgebouwd en hyacinthen overdekt. En hoewel het begin eenvoudig was had men de smaak goed te pakken. Hillegom nodigde Sassenheim en Lisse uit om mee te werken aan een groots opgezet corso en toen was het hek van de dam. Een klein corso comité werd opgericht. Sindsdien schrijft het Bloemencorso van de Bollenstreek jaarlijks geschiedenis. Immers, het voorjaarscorso is uitgegroeid tot een fenomeen met internationale bekendheid en bijna een miljoen toeschouwers langs de huidige route van Noordwijk naar Haarlem.
 
Floriade 
De Floriade is de Wereld Tuinbouw Expo die eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt.
Deelnemers zoals landen, (tuinbouw-) bedrijven en overheden laten de bezoekers van de Floriade genieten van ‘s werelds mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, bomen, groentes en fruitsoorten. De laatst gehouden Floriade was in 2012 in Venlo.
Op 24 september 2012 heeft de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) bekend gemaakt dat Almere in 2022 de 7e editie van de Floriade mag organiseren. Kern van de Almeerse plannen is de ontwikkeling van een prototype Green City, een groene variant op de Cité Idéale, waar de Nederlandse tuinbouwsector zich in 2022 aan de wereld kan presenteren.
 
Koken met leliebloemen
Door Pierre Wind is een filmpje gemaakt over het koken met leliebloemen. Een nieuwe markt?