Groene Helden Challenge in Schagen

Op initiatief van de Bollenacademie strijken de Groene Helden zaterdag 12 januari 2019 neer in het Makado Centrum in Schagen. Door middel van verschillende leuke en uitdagende challenges kunnen kinderen op interactieve wijze kennismaken met de veelzijdigheid van de groene sector.

De groene sector heeft jong talent nodig om de grote mondiale en regionale vraagstukken op het gebied van voeding, duurzaamheid en leefbaarheid het hoofd te bieden. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar komen nauwelijks nog in aanraking met de groene sector. De Groene Helden Challenge brengt daar verandering in. Als onderdeel van de tour, waarbij al elf verschillende steden zijn bezocht, wordt op 12 januari een stand van 25 m² opgetuigd in het winkelcentrum van Schagen. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen kinderen vier verschillende challenges spelen.

Word een Groene Held!
‘Test je gameskills’ en oogst met een graafmachine zo veel mogelijk bloembollen. ‘Test je zintuigen’ door te luisteren, kijken, voelen en proeven (van insecten). ‘Weet wat je eet’ en raadt welke ingrediënten er in jouw voeding zitten. ‘Weg met die heg’ en help de stad te vergroenen. De scores worden bijgehouden in een persoonlijk paspoort waarin ook vragen zijn opgenomen met betrekking tot duurzaamheid. Aan het einde wordt van iedere groene held een ludieke foto gemaakt.

Naast de Groene Helden zal ook het Clusius College Schagen 12 januari in het Makado Centrum aanwezig zijn. Jongeren en ouders kunnen kennis maken met het groene vmbo en de vele mogelijkheden die de opleidingen van het Clusius College bieden.

Stichting Bollenacademie
De Groene Helden Tour draagt bij aan versterking van het groene kennis- en innovatiesysteem in Nederland. De challange in Schagen is onderdeel van het project Studiebol van de Stichting Bollenacademie en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.

De Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen.

Neem voor meer informatie contact op met Josina Rustenburg, tel. 06-33002336 of rustenburg@kavb.nl.

 

Categorie: