Innovatieve en duurzame technieken voor het verwerken en bewaren van bloembollen - een update

In het Topsector project HET NIEUWE VERWERKEN worden deze technieken grondig/zorgvuldig onderzocht. Onderzoekers met kennis van plantenwetenschappen, biotechnologie, marketing en gedragswetenschap houden zich onder leiding van Henk Gude van Wageningen Universiteit & Research bezig met dit project. Inmiddels is het onderzoekstraject halverwege en zijn er interessante resultaten te melden, waarvan wij u graag op de hoogte willen stellen.

Wat is de impact van de laboratorium- en praktijkonderzoeken op uw bedrijfsvoering? Bent u zelf al op een andere manier met de duurzame verwerking van bollen bezig? Tijdens dit Flower Science Café nodigen wij u uit met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Er is een drietal sprekers; zij vertellen u over de onderzoeksresultaten maar horen ook graag van u hoe weerbarstig de praktijk is. Een goede inhoudelijke discussie wordt op prijs gesteld, want alleen samen is het mogelijk een verandering teweeg te brengen.

LET OP: DIT FLOWER SCIENCE CAFÉ IS OP VRIJDAG 14 september 2018.

Wij zijn te gast bij Akerboom machinefabriek, die het bedrijf deze middag speciaal toegankelijk maakt voor de bezoekers van dit Café. Er staat uiteraard ook een interessante rondleiding op het programma.

P R O G R A M M A

15.30 uur - Inloop
16.00 uur - Presentaties
André Hoogendijk van de KAVB bijt het spits af. Daarna is het woord aan Maurice Tax van Bright Spark. Hij geeft een toelichting over een prototype dat het bedrijf heeft ontwikkeld waarmee watergeefsystemen gereinigd en ontsmet kunnen worden met elektro-chemisch geactiveerd water (ECA). Henk Gude van Wageningen University & Research sluit de middag af en gaat onder andere in op een nieuwe techniek van het schuimen en spoelen van lelies.
17.00 uur - Rondleiding door Machinefabriek Akerboom
17.30 uur - Netwerkborrel
18.30 uur - Einde bijeenkomst

AANMELDEN

Wilt u met één van onze gasten in contact komen, laat het weten door een berichtje te sturen naar info@flowerscience.nl.
Graag tot 14 september a.s.
Team Flower Science

Bron: nieuwsbericht Flower Science

Categorie: